14.2.2022

Korotettu kotitalousvähennys öljylämmityksestä luopuville

Ajankohtaista

Viime vuosina pientalojen öljylämmittäjiä on kannustettu siirtymään ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon ja porkkanoiksi on annettu muun muassa ELY-keskukselta haettava 4000 euron avustus. Uusimpana ja suurimpana porkkanana taas väliaikaisesti korotettu kotitalousvähennys.

Vuosina 2022 – 2027 korotetun kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3 500 euroa (norm. 2 250 euroa) ja vähennysoikeus 60 prosenttia (norm. 40 prosenttia) työn osuudesta. Kahden hengen taloudessa kotitalousvähennystä voi saada siis yhteensä jopa 7 000 euron edestä, kun työn osuus on vähintään 11 667 euroa. Omavastuu korotuksesta huolimatta säilyy 100 eurossa henkilöä kohden.

Käytännössä korotettu kotitalousvähennys kannustaa etenkin maalämpöön siirtymistä, koska silloin työn osuutta on huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuun siirtyessä. Työn osuutta maalämpöön siirtyessä tulee yleensä öljykattilan ja -säiliön purkutöistä, öljysäiliön käytöstä poistosta, maalämpökaivon porauksesta ja maalämpöpumpun asennuksesta.

Pyydä tarjous sinulle sopivasta lämmitysratkaisusta