Kaukolämpö

Helppokäyttöisellä kaukolämmönvaihtimella toimitusvarmaa ja energiatehokasta lämpöä säällä kuin säällä.

Kaukolämpölaitteiston käyttöikä ja yleiset ongelmat

Omakotitalossa kaukolämmönvaihtimen käyttöikä on 20–25 vuotta ja suuremmissa kiinteistöissä 15–20 vuotta. Lämmönvaihtimen vanhetessa alkaa yleensä ongelmat joiden ratkaisuun käytettävä raha on järkevintä sijoittaa suoraan uuden hankintaan. Usein lämmönvaihtimen huonontunut kunto huomataan kun lämmintä käyttövettä ei tule tarpeeksi tai sisätiloissa on poikkeuksellisen viileää. Tällöin yleensä vika löytyy lämmönsiirtimestä, venttiileistä tai automatiikasta.

Kaukolämpösaneerausta ei tarvitse lähteä karkuun

Kaukolämmönvaihtimen vaihto kestää pientaloissa vain 1–2 päivää ja suuremmissa kohteissa 2–3 päivää. Asennuksesta aiheutuva vesikatko on noin 4 tuntia ja lämmityskatko 6–12 tuntia. Lyhyet käyttökatkot mahdollistavat sen, että vaihto voidaan tehdä vaikka keskellä talvea. Asennuksen yhteydessä on mahdollista uusia myös patteritermostaatit ja tehdä lattialämmityspiirien säätö jos huonelämpötilat ovat olleet liian matalat tai korkeat.

Kaukämpövaihtimen hinta asennettuna

Kaukolämmönvaihtimen hinta asennettuna omakotitaloon on 5 500–8 000 euroa. Suuremmissa kiinteistöissä kustannukset ovat 9 000–20 000 euroa. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat lämmönvaihtimen teholuokka, piirien määrä ja lisävarusteet joita ovat mm. etäohjaus, paine-erosäädin ja linjasäätöventtiilit. Myös asennuksessa käytettävien putkien materiaalilla ja määrällä on vaikutusta hintaan.

Maksuton kartoitus

Jos kaukolämmönvaihtimen kunto epäilyttää sinua tai lämmönvaihtimen ikä on yli 15 vuotta, kannattaa tilata meiltä maksuton kartoituskäynti. Teemme arvion nykyisen lämmönvaihtimen kunnosta ja teemme halutessasi myös ehdotelman vaihdosta.

Tilaa maksuton kartoitus