Paljonko maalämpö säästää?

Maalämpö säästää tavallisesti kolmasosan lämmityskuluissa, ja yleensä sen takaisinmaksuaika onkin vain 5 – 10 vuotta. Pienien käyttökustannusten lisäksi, maalämpö on suosittu valinta myös ominaisuuksiensa takia. Ominaisuuksia ovat mm. etävalvonta ja viilentämiseen mahdollistava maakylmäpaketti.

Sinulle sopiva maalämpöjärjestelmä

Selvitä sinulle sopiva maalämpöjärjestelmä maksuttomalla kartoituksella. Kartoituksen jälkeen toimitamme säästölaskelman, mitoituksen ja kiinteähintaisen ehdotuksen maalämpöjärjestelmän hankinnasta.

Tilaa maksuton kartoitus

Maalämpökaivon poraaminen

Ammattilaisen toimesta suunniteltu, mitoitettu ja porattu maalämpökaivo on sijoitus, joka tuottaa ikuisesti uusiutuvaa ja puhdasta energiaa. Maasta saatava energia on peräisin maaperään varastoituneesta aurinkoenergiasta.

Montako maalämpökaivoa pitää porata?

Tavallisesti omakotitalon energiantarpeeseen riittää yksi maalämpökaivo. Joskus energiantarve on kuitenkin niin suuri, että tarvitaan kaksi maalämpökaivoa, tai yksi normaalia syvempi maalämpökaivo suuremmalla lämmönkeruuputkella.

Kuinka pitkään maalämpökaivon tekeminen kestää?

Maalämpökaivon tekeminen kestää vain muutaman päivän. Ensimmäisenä päivänä porataan maalämpökaivo, ja seuraavana päivänä tehdään vaakavedot, eli putkitukset maalämpökaivolta tekniseen tilaan.

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennus omakotitaloon käy nopeasti lämpömestareiltamme, ja yleensä lämmitys saadaan päälle jo samana päivänä. Maalämpöön siirtyessä vesi- ja lämpökatko voi kestää kuitenkin pidempään, jos purkutöiden määrä on suuri.

Lisäpalvelut asennuksen yhteydessä

  • Maakylmäpaketti katto- tai seinäasenteisella puhallinkonvektorilla
  • Patteriverkoston perussäätö (patteriventtiilien- ja termostaattien vaihto)
  • Toimilaitteiden ja huonetermostaattien vaihto

Paljonko maalämpö omakotitaloon maksaa?

Maalämmön hinta omakotitaloon on 15 000 – 35 000 euroa, ja hinnan muodostumiseen vaikuttavat aina seuraavat asiat:

  • maalämpökaivojen määrä, syvyys ja sijoitus tontilla
  • lämmönkeruuputkiston koko
  • maalämpöpumpun merkki, malli ja teho
  • tarvittavat lisäpalvelut ja varusteet
  • asennuksessa käytettävien materiaalien ja tarvittavien purkutöiden määrä

Tarkan hinnan sinulle sopivasta maalämpöjärjestelmästä saat tilaamalla maksuttoman kartoituksen. Tarjoamme myös joustavan OPn rahoituksen jonka avulla pääset maalämmön tuomaan säästöön heti kiinni ilman alkuinvestointia.

Miten voisin auttaa?

Leevi Hyvärinen
suunnittelu ja myynti
+358 44 748 5674
leevi.hyvarinen@lampokarhu.fi