9.3.2023

Yleisimmät kysymykset ilma-vesilämpöpumpusta | Lämpökarhu Oy

Ajankohtaista

Ilma-vesilämpöpumppu harkinnassa ja mielessä tuhat ja yksi kysymystä? Ei hätää, me käymme läpi yleisimmät niistä! Huomaa myös, että tekstiin on upotettu linkkejä muihin ilma-vesilämpöpumppu artikkeleihimme, pääset niiden kautta tutustumaan laajemmin aihealueeseen.

Mikä on ilma-vesilämpöpumppu ja miten se toimii?
Ilma-vesilämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä. Ilma-vesilämpöpumppu toimii keräämällä lämpöenergiaa kodin tai rakennuksen ulkopuolisesta ilmasta ja siirtämällä lämmön veteen. Ilma-vesilämpöpumppua voidaan käyttää kodin sekä käyttöveden lämmittämiseen.

Ovatko ilma-vesilämpöpumput tehokkaita?
Parhaimmillaan ilma-vesilämpöpumppujen lämpökerroin on neljä, eli ne tuottavat neljä kilowattia lämpöä jokaista ostettua kilowattia kohden. Ilma-vesilämpöpumput ovat erittäin kustannustehokas tapa lämmittää koti tai muu rakennus.

Kuinka paljon ilma-vesilämpöpumppu maksaa?
Ilma-vesilämpöpumpun kustannukset riippuvat kodin tai rakennuksen koosta, valitsemastasi järjestelmätyypistä ja asennus kustannuksista. Yleensä ilma-vesilämpöpumpun kokonaiskustannukset voivat vaihdella 14 000 – 18 000 euron haarukassa, sisältäen purku- ja asennustyöt. Asennuskohde määrittää usein ratkaisun laajuuden ja asennuskustannukset.

Kuinka kauan ilma-vesilämpöpumput kestävät?
Ilma-vesilämpöpumput kestävät noin 15 – 20 vuotta asianmukaisella huollolla. Säännöllinen huolto, kuten suodattimien puhdistaminen ja kylmäaineen määrän tarkistaminen, auttaa pidentämään järjestelmän käyttöikää.

Ovatko ilma-vesilämpöpumput äänekkäitä?
Ilma-vesilämpöpumpun äänekkyys on laitekohtaista. Usein ne tuottavat vain matalaa huminaa, joka muistuttaa jääkaapin tai ilmastointilaitteen ääntä. Laitevalinnassa kannattaa huomioida ulkoyksikön sijoittelu ja sen äänitaso. Yleisesti ulkoyksiköt asennetaan yleistentilojen lähettyville, eikä esimerkiksi makuuhuoneiden. Lämpökarhu konsultoi asiakasta aina sijoittelun suhteen.

Toimivatko ilma-vesilämpöpumput kylmällä säällä?
Kyllä, ilma-vesilämpöpumput toimivat kylmällä säällä. Ne keräävät ilmasta lämpöenergiaa ja lämpöpumpun hyötysuhde pysyy edelleen positiivisena noin -10 asteeseen saakka. Kiinteistössä ei tule kylmä kovien pakkasien aikana sillä ilma-vesilämpöpumppu siirtyy täysin sähkölämmitykselle ja aktivoi pumpussa olevat vastukset.

Voidaanko ilma-vesilämpöpumppuja käyttää jäähdytykseen?
Yleensä ei voida käyttää jäähdytykseen. On myös malleja, joissa on mahdollisuus jäähdytykseen, mutta yleisemmin ilma-vesilämpöpumput toimivat lämmitysratkaisuna.

Pyydä tarjous ilma-vesilämpöpumpusta >