3.3.2023

Mikä on ilma-vesilämpöpumppu ja miten se toimii?

Ajankohtaista

Mikä on ilma-vesilämpöpumppu?

Etsitkö energiatehokasta lämmitysratkaisua kotiisi? Ilma-vesilämpöpumput ovat erinomainen vaihtoehto. Mutta mikä ilma-vesilämpöpumppu tarkalleen ottaen on ja miten se toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu on energiatehokas ja ympäristöystävällinen kodin lämmitysratkaisu, joka ottaa talteen lämpöenergiaa ulkoilmasta ja käyttää sen veden lämmittämiseen.

Ilma-vesilämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä – sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä – ja sitä ohjataan sisäyksiköstä. Ilma-vesilämpöpumpusta käytetään usein lyhennettä VILP.

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Mietit varmaan, miten ihmeessä ulkoilmalla voidaan lämmittää kotia keskellä talvea?

Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö sisältää puhaltimen, joka imee ilmaa, ja kompressorin, joka puristaa kylmäainetta lämpötilan nostamiseksi. Prosessin aikana kylmäaine kaasuuntuu ja kuuma kylmäaine johdetaan lämmönvaihtimen läpi, jossa se siirtää lämpöenergiaa lämmitysjärjestelmän veteen.

Vesi kierrätetään patteriverkoston tai lattialämmitysjärjestelmän kautta rakennuksen lämmittämiseksi. Ilma-vesilämpöpumppua käytetään myös käyttöveden lämmittämiseen.

Lisäksi ilma-vesilämpöpumppuja voidaan käyttää yhdessä muiden uusiutuvien energiaratkaisujen, kuten aurinkopaneelien, kanssa, mikä vähentää entisestään ympäristövaikutuksia ja lisää kodin energiatehokkuutta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ilma-vesilämpöpumput ovat erinomainen lämmitysratkaisu. Niiden korkea energiatehokkuus ja yhteensopivuus muiden uusiutuvien energiaratkaisujen kanssa tekevät niistä täydellisen valinnan kotitalouksille, jotka haluavat vähentää kotinsa ympäristövaikutuksia ja lämmityskustannuksia.

Kiitos, kun luit! Katso samalla ilma-vesilämpöpumppu ratkaisumme ilma-vesilämpöpumput tai tutustu lisää ja lue yleisimmät kysymykset ilma-vesilämpöpumpuista.