Sisälämpötilat tasapainoon patteriverkoston perussäädöllä

Näin lämmityskauden alussa monet vesikiertoisen patteriverkoston omistavat tuskailevat vaikeasta tai jopa mahdottomasta sisälämpötilan säätämisestä. Asumismukavuutta laskevat liian korkea tai matala sisälämpötila. Samalla huomataan lämmityskulujen kasvaneen ja laskujen olevan totuttua suurempia.

Yleensä nämä ongelmat voidaan kuitenkin ratkaista patteriverkoston perussäädöllä. Ammattilaisen suunnittelema ja tekemä perussäätö tasapainottaa sisälämpötilat ja lisää asumismukavuutta. Lisäksi Motivan arvioiden mukaan perussäädöllä voidaan saavuttaa jopa 10-15 % säästöt lämmityskuluissa.

Milloin patteriverkoston perussäätö tulisi tehdä:

  • Kun sisälämpötilojen säätäminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta.
  • Sisälämpötiloissa huomattavia huone- tai huoneistokohtaisia eroja.
  • Patterit pitävät ylimääräisiä ääniä.
  • Patteriverkoston huuhtelun yhteydessä.
  • Patteri- ja linjaventtiilien uusimisen yhteydessä.
  • Remontin yhteydessä, kuten lämmitys-, ikkuna- tai putkiremontin.

Mitä tarkoittaa patteriverkoston perussäätö?

Patteriverkoston perussäätö tarkoittaa vesivirtojen säätämistä ja patteriverkoston osien uusimista siten, että kaikki patterit toimivat oikealla tavalla. Ennen säätöön ryhtymistä tehdään kattava kartoitus, jonka pohjalta luodaan suunnitelma ja määritetään vaihdettavien linjansäätöventtiilien, patteriventtiilien- ja termostaattien sekä muiden osien määrä. Tämän jälkeen aloitetaan säätö- ja asennustyöt sekä tehdään lopputarkastus. Jälkitarkastus tehdään tavallisesti noin vuoden kuluttua.

Tulisiko meille tehdä patteriverkoston perussäätö?

Ehdottomasti jos tunnistat yhtäkään artikkelissa mainituista ongelmista. Ja aina kannattaa ainakin pyytää ammattilainen kartoittamaan tilanne. Me Lämpökarhulla olemme tehneet patteriverkoston perussäätöjä omakotitaloista kerrostaloihin. Ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voisimme olla avuksi.