Lämmönjakokeskuksen käyttöikä

Lämmönjakokeskuksen käyttöikä on 15 – 25 vuotta riippuen talotyypistä, ja sen vaihto olisi järkevä tehdä ennen hintavia huoltoja tai mahdollista hajoamista kesken lämmityskauden.

Miten lämmönjakokeskuksen huonontuneen kunnon huomaa?

Usein lämmönjakokeskuksen huonontuneen kunnon huomaa kun lämmintä käyttövettä ei tule riittävästi, tai sisätiloissa on poikkeuksellisen viileää. Tällöin yleensä vika on automatiikassa, kiertovesipumpuissa tai lämmönsiirtimessä.

Huonontunut kunto voi johtua myös muusta syystä, tai vika löytyä jostain muusta osasta. Siksi onkin syytä paikantaa vika ammattilaisella, ja kartoittaa onko lämmönjakokeskus järkevämpi korjata vaiko vaihtaa kokonaan uuteen.

Tilaa maksuton kuntokartoitus

Helppo ja nopea vaihto

Olemme tehneet lämmönjakokeskuksen vaihdosta asiakkaillemme mahdollisimman helppoa ja nopeaa:

  • maksuton kartoitus (arvio vanhan lämmönjakokeskuksen kunnosta ja mitoitustietojen tarkistus)
  • kiinteähintainen ehdotus vaihdosta aikatauluineen
  • ehdotuksen hyväksyminen ja allekirjoitus
  • suunnitelmien lähetys energialaitokselle
  • vanhan lämmönjakokeskuksen irtikytkentä ja uuden asennus
  • käyttökoulutus energiatehokkaaseen käyttöön
  • energialaitoksen lopputarkastus

Kuinka kauan lämmönjakokeskuksen vaihto kestää?

Omakotitalon lämmönjakokeskuksen vaihto kestää 1 – 2 päivää ja rivi- tai kerrostalon 2 – 4 päivää. Vaihdosta aiheutuva vesi- ja lämpökatko on vain 4 – 12 tuntia. Lyhyet käyttökatkot mahdollistavat sen, että vaihto voidaan tehdä myös talvella.

Patteriverkko ajan tasalle pienellä vaivalla

Lämmönjakokeskuksen vaihdon yhteydessä on mahdollista tehdä myös patteriverkoston perussäätö, eli tasapainotus. Tasapainottaminen tarkentaa sisälämpötilojen säätöä, parantaa asuinmukavuutta ja lisää energiatehokkuutta.

Lämmönjakokeskuksen vaihto hinta

Lämmönjakokeskuksen ts. kaukolämmönvaihtimen vaihto omakotitaloon kustantaa 5 500 – 9 000 euroa. Rivi- tai kerrostalon lämmönjakokeskuksen vaihdon hinta liikkuu välillä 9 000 – 50 000 euroa.

Hintaan vaikuttavat mm. lämmönjakokeskuksen teho, piirien määrä ja asennuksessa käytettävien tarvikkeiden määrä. Myös lisävarusteilla on vaikutusta hintaan, yleisimpiä lisävarusteita ovat etäohjaus- ja valvonta sekä paine-erosäädin.

Omakotitalossa asuvilla on mahdollista tehdä kauttamme lämmönjakokeskuksen vaihto myös joustavalla OPn rahoituksella.

Miten voisin auttaa?

Leevi Hyvärinen
suunnittelu ja myynti
+358 44 748 5674
leevi.hyvarinen@lampokarhu.fi