Ilma-vesilämpöpumppu on loistava vaihtoehto maalämmölle

Ilma-vesilämpöpumppu (VILP) on loistava vaihtoehto maalämmölle jos maalämpökaivoa ei pystytä poraamaan tontin maaperän tai koon takia. Sen asentaminen ei tarvitse myöskään toimenpidelupaa, toisin kuin maalämmössä.

Hankkimalla ilma-vesilämpöpumpun, säästät lisäksi maalämpökaivon porauskustannuksissa ja tontin ennallistamisessa. Ilma-vesilämpöpumpulla tavoitettavat säästöt ovat tavallisesti noin 50 – 70 % lämmityskustannuksista.

Käykö ilma-vesilämpöpumppu suurempaan energiantarpeeseen?

Ilma-vesilämpöpumppu ei ole pelkästään pienen omakotitalon lämmitysmuoto, vaan se käy hyvin myös suurempaan energiantarpeeseen. Laadukas ja oikein mitoitettu ilma-vesilämpöpumppu riittää talosi ainoaksi lämmönlähteeksi.

Nopea ja helppo asennus

Ilma-vesilämpöpumpun asennus omakotitaloon on nopea ja helppo toimenpide lämpömestareiltamme. Parhaimmillaan vesi- ja lämpökatko kestääkin vain työpäivän verran, jonka takia asennus voidaan tehdä vaikka tammikuussa.

Vanhan lämmitysjärjestelmän purkaminen

Kun vanha lämmitysjärjestelmä korvataan, pitää tehdä myös asianmukaiset purkutyöt. Tavallisesti ison lämminvesivaraajan, tai öljykattilan ja öljysäiliön purkamiseen on hyvä varata vähintään kaksi työpäivää.

Öljysäiliötä poistaessa toimitamme viranomaisille tarvittavan tarkastuspöytäkirjan. Tämän jälkeen poistamme ja puramme vanhan öljysäiliön ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti.

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna

Ilma-vesilämpöpumpun hinta asennettuna omakotitaloon on 10 000 – 20 000 euroa. Suurimmat tekijät hintaan ovat ilma-vesilämpöpumpun malli ja teho, sekä asennuksessa tarvittavien tarvikkeiden ja purkutöiden määrä.

Tarjoamme joustavan OPn rahoituksen, jonka avulla pääset ilma-vesilämpöpumpun tuomaan säästöön ja hyötyyn heti kiinni ilman alkuinvestointia.

Leevi Hyvärinen
suunnittelu ja myynti
+358 44 748 5674
leevi.hyvarinen@lampokarhu.fi